LLOBARRO A LA SAL AMB PATATA HASSELBACK

13 oct.

IMG_3553

INGREDIENTS:

– Dues patates

– Fulles de llorer

– Xalotes (o ceba)

– Dos llobarros grans

– Sal grossa

 

PREPARACIÓ:

Abans de cuinar-lo, ens hem d’assegurar que a la peixeteria li hem dit a la persona que volem fer-lo A LA SAL. Així no ens descami el peix perquè les escames protegeixen la carn de l’alta temperatura i no s’asseca tant. Utilitzar dos quilos de sal gruixuda per cada quilo de peix.

Començarem amb les patates Hasselback. Procedir a realitzar talls a les patates, talls finets fins a l’altre extrem de la patata sense tocar-hi per no partir-la. Precalentar el forn a 200-225 graus i quan escollim la safata que anirà al forn, la pintarem amb oli o mantega. En algun tall de la pata, hi col.locarem fulles de llorer, ho salarem al gust i afegirem oli d’oliva pel damunt. Esperar 30 min.

En aquest moment comencem amb els llobarros. En una safata pel forn, posar una capa de 3 cm i al damunt els peixos. Tapar-ho amb més sal, sense por. Enfornem i com ja tenim el peix preescalfat a 200 graus, el deixarem 45 minuts.

Seguim amb les patates ja que hem dit que al cap de 30 minuts al forn les retirem. Hi afegirem una barreja de pebres que tinguem per a casa, la xalota picada o ceba, i altre cop i afegirem oli d’oliva pel damunt. Continuar fornejant fins que els patates estiguin daurades. Quan les retirem del forn, tirar-hi una mica de pebre vermell picant al damunt.

Quan han passat els minuts i tenim els llobarros és hora de preparar-los. Amb una mica de cura, retirar la sal del peix, anar treient també la pell i treure els lloms del llobarro sense que ens trenquin. Servir al plat desitjat amb oli d’oliva verge extra.

IMG_3540IMG_3542IMG_3543IMG_3544IMG_3548IMG_3550IMG_3552IMG_3554

 

Una resposta per a “LLOBARRO A LA SAL AMB PATATA HASSELBACK”

  1. Administrador gener 17, 2014 a 2:15 pm #

    Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: